Kort gezegd: je betreedt een ruimte die ingericht is volgens een bepaald thema. Vervolgens zal de ingang achter je gesloten worden. Daarna moet je op zoek gaan naar de uitgang aan de hand van het vinden en oplossen van puzzels, aanwijzingen en dergelijke. Lockfree garandeert je dat elke Escape Room een echte beleving wordt. Elk meubelstuk of voorwerp werd met uiterste zorgvuldigheid geselecteerd om zo goed mogelijk in het verhaal te passen en authentiek over te komen. Je zit als het ware in een avontuurlijke, spannende film waarbij je, samen met je andere teamleden, zelf de hoofdrol speelt.

Rekening houdend met de grootte van de Escape Room, kan over het algemeen een groep van 2 - 8 personen deelnemen. Bij Lockfree zal bij elke Escape Room vermeld worden wat het maximum aantal personen is.

Lockfree heeft er zorgvuldig op toegezien dat veiligheid blijft primeren. Zo zijn er veiligheidsindicaties aangebracht, alsook bescherming tegen hoofd en ledematen mocht er ook maar enig potentieel gevaar zijn om zich pijn te kunnen doen. Ook kan op elk gegeven moment een individuele speler het spel verlaten, mocht daar ergens een reden toe zijn. Bij blokkerende doorgangen is er steeds een procedure voorzien om deze te ontgrendelen in geval van nood.

Het is moeilijk om een specifieke minimum leeftijd te plakken voor een Escape Room bij Lockfree, maar de puzzels hebben logischerwijs een zekere moeilijkheidsgraad die wat inzicht en denkwerk vergt. Elke groep zal dit voor zichzelf best kunnen uitmaken. Houd er echter wel rekening mee dat jonge personen onder de 16 jaar steeds vergezeld dienen te zijn van een volwassen (meerderjarige) persoon, die dan ook de volledige verantwoordelijkheid zal dragen voor deze minderjarigen.

Het is absoluut geen probleem mocht je jouw jonge kinderen meenemen in de Escape Room. Het is natuurlijk aan jou zelf om in te schatten welke impact dit gaat hebben op het spelplezier en -verloop voor jou en de andere teamleden. Houd hierbij ook rekening met de verantwoordelijkheid die u heeft als volwassene ten aanzien van de minderjarigen die u vergezellen.

Het claustrofobische gevoel varieert logischerwijs van persoon tot persoon, maar het betreden van onze Escape Rooms geeft alleszins geen gevoel van opgesloten te zijn. Je gaat zeker en vast niet de indruk krijgen dat je opgesloten bent. De Escape Room ruimte waarin je je bevindt geeft voldoende bewegingsruimte. En op elk gewenst moment kan een individueel lid van het team beslissen om de Escape Room te verlaten.

Een goede voorbereiding kan inderdaad een groot verschil betekenen. Het kan bijvoorbeeld zeer zinvol zijn om op voorhand met je team af te spreken hoe je samen het spel gaat aanpakken, welke rol ieder op zich gaat nemen, wanneer jullie om een hint zullen vragen, enzovoort.
Interessant materiaal ter voorbereiding kan je vinden op deze locaties:
Link 1
Link 2

Vooral kleding waar je je gemakkelijk en ontspannen in voelt. Verwacht een avontuurlijke beleving, dus recreatieve kleding en schoenen zijn dan ook zeer aan te raden.

Een Escape Room gebeuren is een perfect team-event. Geloof het of niet, maar een Escape Room beleving laat de echte persoon achter de collega / schoolgenoot / familielid / vriend / vriendin mooi naar boven komen, net als minder zichtbare eigenschappen, talenten en bekwaamheden. Het verstevigt bovendien de vriendschapsbanden, door gezamenlijk deel te nemen aan een bijzondere gebeurtenis. En geloof ons gerust, de beleving die jij met je teamleden zal meemaken bij Lockfree zal niet snel worden vergeten...

Arriveer aub niet later dan het aangegeven uur. Bekijk even op op je routeplanner hoeveel tijd je zal nodig hebben om tot bij ons te geraken. We zouden adviseren om niet later dan 15 minuten vóór de start te arriveren. Dit geeft je voldoende tijd om al even te acclimatiseren en nog enkele noodzakelijke voorbereidingen te treffen. Gelieve zeker niet later dan het afgesproken uur te arriveren! Mocht je veel vroeger arriveren, kan je gerust al genieten van onze ontspannende horeca-ruimte.

Je kan ter plaatse betalen via Bankkaart / Credit card, Payconiq. Ook cash is mogelijk, maar geniet niet onze voorkeur.

De meeste Escape Rooms hebben een maximum duurtijd van 60 minuten. Maar hier kan zonder problemen van worden afgeweken, afhankelijk van verschillende factoren en volgens de nauwkeurige bevindingen van de Escape Room Designers. Je zal merken dat Lockfree kwalitatieve Escape Rooms heeft ontworpen die verschillende duurtijden hebben. Meer info kan je vinden bij de beschrijving van de specifieke Escape Rooms via de menu-link "Rooms".

Er kan veel worden opgesomd over wat niet is toegestaan bij Lockfree, maar het komt er vooral op neer om het nodige respect te tonen voor onze eigendommen en onze andere gasten. Meer specifiek in de Escape Rooms zelf is het niet toegelaten om eten en drinken mee te nemen, en evenmin smartphones en andere devices waarmee foto's of filmpjes kunnen gemaakt worden. Persoonlijke spullen kunnen op voorhand in een locker worden geplaatst waarvan je dan zelf het sleuteltje bijhoudt.
Wat wél is toegestaan in de Escape Rooms is alles onderzoeken en voorwerpen gebruiken op een manier die jij en je team mogelijk verder helpen. In de Escape Rooms mag je echt wel in alle kasten, lades, boeken, persoonlijke spullen, enzovoort.. kijken zonder op de vingers te worden getikt of je schuldig te voelen. Logischerwijs dit alles zonder iets te forceren.

Neen, buiten jullie groep (ongeacht het aantal), zullen er geen andere mensen zomaar geplaatst worden bij jullie groep. Enkel jullie groep zal de gekozen Escape Room voor het gekozen slot kunnen beleven.

Elke Escape Room is anders, en elke Escape Room Designer heeft een eigen creatieve invulling gegeven aan het thema dat is uitgewerkt. Bij de Escape Rooms van Lockfree is er in de nodige spanning en avontuur voorzien, maar we hebben bewust niet gekozen voor een griezel- of horror genre. Onze thema's zijn daarom toegankelijk voor alle leeftijden. Neem wel in aanmerking wat de specifieke kenmerken zijn van elke Escape Room via het menu-item "Rooms". Heb je toch twijfel, dan kan je ons altijd contacteren.

Bij Lockfree kan je voor of na de Escape Room beleving ter ontspanning nog iets lekker drinken met een gezellige babbel. Wat eten betreft, zal dit enkel beperkt zijn tot een kleine versnapering (chips, koekjes, bordje kaas...), maar in de buurt zijn voldoende restaurantjes beschikbaar die een volledige maaltijd kunnen verschaffen.

Jawel hoor. Dit is zeker een mogelijkheid. Er is een kleine presentatie- en vergaderruimte beschikbaar (t/m 12 personen) met projector en (snelle) Internet toegang. Indien gewenst kan er ook speciaal in catering worden voorzien, zo goed mogelijk afgestemd op de specifieke behoeften. Voor specifieke vragen/voorstellen hieromtrent kan je best even een email sturen (zie menu-item "Contact" voor contactgegevens).

Geen enkel probleem! Het enige dat we dan nodig hebben is uw ondernemingsnummer en andere facturatiegegevens. De factuur kan ter plaatse worden gemaakt of jou digitaal worden toegestuurd.

Jazeker hoor! En een zeer goede (snelle) verbinding zelfs met voldoende bandbreedte voor al onze klanten en via wifi gratis ter beschikking...

Absoluut! We hebben een ruime parking waar meer dan voldoende wagens kunnen parkeren. En jawel hoor, je kan bij ons gratis parkeren.

Zeer zeker. Je kan lekker eten in één van de vele restaurantjes in de buurt. Je kan ook het gezellige centrum van Mol bezoeken met zijn vele winkeltjes en horeca-zaken. Ook het centrum van Dessel straalt karakter en gezelligheid uit. Je kan ook naar het Zilvermeer om allerlei sportieve (water)activeiten te beleven. Er is ook de "Sunparks Kempense Meren", een bungalow park in een natuurrijke omgeving, gelegen aan het grootste meer van Mol (en omstreken). Eveneens kan je in de uitgestrekte bossen van Mol-Postel fantastische wandelingen maken op één van de vele wandelpaden die je vrijelijk kan vinden via de toeristische dienst van Mol. Voor elk wat wils dus! Check zeer zeker ook de toeristische websites van
- Arendonk,
- Bergeijk,
- Dessel,
- Eersel,
- Geel,
- Lommel,
- Retie

Er zijn zeer zeker tal van overnachtingsmogelijkheden beschikbaar in Mol, Dessel, Retie, of iets meer uit de buurt. Je kan zeker terecht op de toeristische websites van deze locaties. Je vindt deze onder het vorige FAQ-item.

Het is zonder probleem mogelijk om een cadeaubon aan te vragen. Een cadeaubon voor één van onze Escape Room gaat zeker en vast iemand zeer blij maken, gegarandeerd! Hoe vraag je een cadeaubon aan? Wel, je kan dit eenvoudig doen door naar het menu-item "Boeking" te gaan en volgende stappen te ondernemen:
- Kies de gewenste Escape Room,
- Vink aan dat het "Cadeaubon" betreft,
- Definieer het aantal mensen,
- Vul vervolgens JOUW contact informatie in, alsook eventuele extra informatie.

Vervolgens ontvang JIJ een email waarop ook JIJ even moet bevestigen. Het is daarom uitermate belangrijk om jouw correcte email adres op te geven. De email bevat een unieke cadeaubon-code die je aan iemand cadeau kunt doen (door een afdruk te maken of digitaal door te sturen).
Deze cadeaubon heeft geen vervaldatum en kan slechts éénmaal (door een groep) worden gebruikt. De persoon die de cadeaubon heeft ontvangen zal via email of telefoon een reservatie vastleggen.

Wat als de groep toch met minder of meer volk zal zijn, of tegen dan een andere Escape Room wenst te doen die iets minder of meer kost?
Wel, in dat geval zal zonder probleem de keuze van de groep worden gerespecteerd en wordt het geldelijke verschil ter plaatse verrekend.

Hoe betaal je de cadeaubon?
In de email die je ontvangt zal ook een betalingsuitnodiging ingesloten zijn. Deze dient binnen de 5 werkdagen op onze rekening toe te komen, anders wordt de cadeaubon automatisch geannuleerd. Na betaling zal je opnieuw een email ontvangen met de bevestiging van de betaling en de geldigheid van de cadeaubon.

Hoe boek je één van onze Escape Rooms? Wel, je kan dit eenvoudig doen door naar het menu-item "Boeking" te gaan en volgende stappen te ondernemen:
- Kies de gewenste Escape Room,
- Kies een beschikbare datum (datums die reeds zijn volgeboekt zijn niet langer beschikbaar),
- Kies een beschikbaar tijdslot voor de gekozen datum,
- Definieer het aantal mensen,
- Vul vervolgens JOUW contact informatie in, alsook eventuele extra informatie.

Vervolgens ontvang JIJ een email waarop ook JIJ even moet bevestigen. Het is daarom uitermate belangrijk om jouw correcte email adres op te geven.
Hoe betaal je de reservatie?
Bij aankomst op de gereserveerde datum kan je je aanmelden aan de balie, waar je de betaling kan regelen en vervolgens de gekozen Escape Room kunt beleven.
Er kunnen dringende omstandigheden zijn waardoor jouw groep helaas zal moeten annuleren. Het zal dan belangrijk zijn om het ons dan direct te laten weten zodat we de Escape Room opnieuw kunnen openstellen voor anderen.